Kocaeli’de 10 yıldır muhtarlığını yaptığı mahallenin “Hükümet kadını” muhtarlıkta 3. dönemini hedefliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Yavuz Selim Mahallesi’nde 10 yıldır görev yapan mahallenin “Hükümet kadını” Şükriye Kavran (52), 3. döneminde de muhtar olabilmek için adaylığını koyarak seçimi kazanmayı hedefliyor.

1992 yılında Memleketi Giresun’dan Gebze’ye taşınan 2 çocuk annesi Kavran, 10 yıl kadar siyasetle uğraştıktan sonra yaşamını sürdürdüğü mahallesine muhtar olmayı hedefleyerek 2014 yerel seçimlerinde adaylığını koydu. Rakiplerini yenerek muhtar seçilen Kavran, 2019 yerel seçimlerinde de muhtarlığı kazandı. Mahallelinin her sorununu çözüme kavuşturmaya çalışan Kavran, birçok sosyal projeyi de hayata geçirdi. 10 yıldır mahallede yaşayan vatandaşları memnun etmek için büyük çaba harcayan ve mahallede “Muhtar teyze”, “Hükümet kadın” gibi lakaplarla tanınan Kavran, çalışkanlığıyla ve güler yüzüyle biliniyor. 31 Mart 2024’de yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde tekrar adaylığını koyan Kavran, seçim kampanyasına başlayarak mahallesinde 3. dönem muhtarlığını icra etmek istiyor. “Geldiğim andan itibaren halkın içinde olan birisiyim” Şükriye Kavran, AA muhabirine, mahallesindeki insanlara hizmet etmek için muhtar olduğunu söyledi. Muhtarlık için mahallenin ileri gelenlerinin desteğini aldığını vurgulayan Kavran, “10 yılda siyaset yaptım. Siyaset yaptığım yıllarda da halka hizmet etmeyi çok seviyordum. Kapıları gezerek mahallemde gitmediğim kapı hiç yoktu. Dedim neden olmasın halka hizmet, hakka hizmet diyerek muhtar olmaya karar verdim. O dönemlerde mahallenin önce gelenlerini gezdim. Hepsinin görüşlerini aldım. Onlarda bana destek verdiler. Bende bu yola çıktım. ” diye konuştu. Mahallelinin kendisine karşı gösterdiği sevgi karşısında mutluluk duyduğunu aktaran Kavran şöyle konuştu : “Mahallelim sabah gelir kapımı açar kızım derler, hükümet kadın, devlet ana nasılsın diye hitap ederler. Bende onların bu samimiyeti karşısında çok mutlu olurum. Onlarda çok mutlu oluyorlar.

Kapımdan geçen bana selam vermeden geçmez. Öğrencilerim kapıyı açar Günaydın muhtar teyze derler. Bu şekilde günümüz başlar bizim. ” Muhtarlık dönemi içerisinde mahallelinin kendisinin arkasında durduğuna değinen Kavran, “Mahalleye muhtar adaylığı koyarken beni zor şeylerin beklediğini biliyordum. Zor bir mahalledeyim. Beni bekleyen zor durumların olduğunu da biliyordum. Ben göreve başladığımda mahallede doğalgaz ve tapu yoktu. Bu durumları devletimizle ve belediyemizle birlikte olarak çözeceğime de inanarak bu yola girdim. Mahallem benim bu konuda hep arkamda oldu. Ben bu gücü mahallemden aldım. Onlarla birlikte de bu güne kadar birlikte yapabiliriz diye söz verdiğim her şeyi yaptık. Bu gün doğalgaz almayan evim yok mahallemizde.” dedi. “

Kadından muhtar olmaz diyenlere mahallelim karşı çıktı” Kendi muhtarlığına olumsuz bakan kişilere karşı mahallenin hep kendisini desteklediğini belirten Kavran, “Bazen kadından muhtar olmaz diye bazı sesler çıksa bile mahallem hiç bir zaman bu kişilere fırsat vermedi. Onun için ben şanslıyım.

Mahallem beni destekledi. Kadından muhtar olmaz diyenlere karşılığını verdiler. Mahallede yapılması gereken işler var. Mahallemle birlikte bu sorunları bir çözeyim zaman ney gösterecek bakacağız bakalım. Benim mahallemde neden bir merkez mahalle gibi olmasın.10 yıldır nasıl başardıysam beni destekledikleri sürece önümüzdeki 5 yılı çok daha iyi yapabileceğime inanıyorum. ” ifadelerini kullandı. Her seçimin başka bir heyecana sahip olduğunun altını çizen Kavran, heyecan olmazsa seçimin güzelliğinin de olmayacağını kendilerinin de seçim çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
0
komik
Komik
Kocaeli’de 10 yıldır muhtarlığını yaptığı mahallenin “Hükümet kadını” muhtarlıkta 3. dönemini hedefliyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

gebzearena ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin